Alle berichten van Niels

Verslag clubweekend 2017

Clubweekend Straal Open

door:  Adriënne Bekkers

(14, 15, 16, 17) 18, 19 en 20 augustus, 2017

Na een heftig weekend in Groesbeek (laatste Tenten Treffen van MC Keizer Karel) zijn wij maandagmorgen vertrokken naar het zonnige zuiden voor ons clubweekend op Euro Mini Camping in Deidenberg.

We hadden er een eigen kampeer wei met een super mooi uitzicht over het dal en speciaal voor ons 2 nieuwe dixies! Snel ons (Jappen)kamp opgezet en na het luiden van de schoolbel was het tijd om aan te schuiven aan de lange eet tafel.

John & Ruud zijn de eigenaren van de camping en doen er alles aan om het naar je zin te maken.

Ruud kan heel lekker koken. Voor een prijsje waarvoor je zelf niet gaat koken hebben we van de meest lekkere maaltijden genoten de hele week: Grieks, stamp, bami buffet enz.

De volgende dag komt Hans met de voorraadbus en kunnen we de partytent opzetten en de discolampen ophangen. Na de middag arriveert de familie Coppens met hun nieuwecamper. Skelters, trampoline, zwembadje, alles mocht er gebruikt worden; echt leuk voor de kinderen. Na de middag word er gefietst en nadien de was gewassen ende was in de tent gedroogd.

Dag 3 is er tijd voor een gezamenlijke wandeling naar het viaduct in Deidenberg. Op de terugweg een ijsje bij camping Oos Heem en terug naar de camping voor een duik in het zwembadje en nog even met de motor naar de Knauf in Luxemburg.

Woensdag krijgen we gezelschap van Rick. Wederom mooi weer om te fietsen of een motortochtje naar Wiltz (L).

Donderdag zijn we op zijn “sterkst” met de komst van Joris en de gehele familie Jonkers met aanhang. Gezellig wat spelletjes en ’s avonds weer een lekker vuurtje in de ton.

Rick verlaat ons op vrijdag ochtend vroeg, het is dan nog droog, maar de lucht betrekt.

Met het hele gezelschap naar Amel gewandeld, gewapend met paraplu, voor wat boodschappen (onderweg terrasje).

Omdat de temperatuur niet zo hoog is besluit Joris om voor het hele gezelschap pannenkoeken te gaan bakken: met of zonder spek. En…..hij bakt ze net zo lekker als zijn ouders!

Jan van Oort heeft een nieuw spel gemaakt en dat aan ons toevertrouwd voor het weekend.

We hebben de spelregels niet goed begrepen, maar het ging skôn!

Nadat we zaterdag afscheid hadden genomen van Joris en de familie Jonkers moesten we ons opmaken voor het door de camping georganiseerde Strijkijzer werpen.

Met maar liefst 7 personen hadden we ingeschreven; met de 1e en 2e prijs op zak konden we afscheid nemen van de familie Coppens. Proficiat Mari en Wiebe!

Rest ons nog de laatste avond met slechts 6 personen.

Een gezellige afsluiting tot laat in de avond totdat het stookhout op was.

Zondag weer alles gepakt en richting een zonnige Zijtaart vertrokken.

Jammer dat er door de weersvoorspelling en onverwachte omstandigheden diverse afmeldingen waren. Het veld was vochtig: de naaktslakken hadden het er prima naar hun zin, de mol had voor een droog onderkomen gekozen onder onze tent.

Bedankt kampeerders voor de gezelligheid en graag tot volgend jaar!

Foto’s vind je hier (het album wordt nog aangevuld) 

 

Hemelvaartrit 2017

Afgelopen donderdag stond de jaarlijkse hemelvaartrit op de agenda. Met 35 leden, 36 niet leden en 11 passagiers kon de rit van start gaan. 

De rit van 225km kwam langs mooie stukken Nederland. Zo hebben we aantal kilometers aan dijken gehad. Maar hebben we ook mogen genieten van de mooie natuur in de Posbank. 

Na de rit waren leden van de motorclub te gast bij Ben van Riel om daar nog te kunnen genieten van de BBQ. 

Zo is er weer een geslaagd evenement van Straal Open achter de rug en hopen jullie weer allemaal te zien bij de lekker lang licht rit op 24 juni. 

Tot dan! 

Foto’s vind je hier 

Frisse start van het seizoen

Afgelopen zondag is het motorseizoen weer van start gegaan.  Volgens meneer Paulusma zou er kans zijn op een bui, en de temperatuur zou die zondag niet boven de 12 graden komen.  Maar toen de meeste zondag de gordijntjes open deden verscheen er een strak blauwe lucht. En dat resulteerde in maar liefst 42 leden aan de start. Dat de blauwe lucht zich daarna inruilde voor een grijze lucht mocht de pret niet drukken. De rit trok binnen door langs Boxtel, Vught en Drunen richten het land van Maas en Waal. Om hier via mooie dijkwegen uit te komen bij een van onze leden,  Suzan. Daar aangekomen stonden Riky en Jan al fanatiek struif te bakken, deze werden dan ook met plezier genuttigd. Suzan, Jan en Riky bedankt hiervoor. Na de buikjes weer rond te hebben zijn we weer vertrokken richting Zijtaart. Met een redelijk droge 170km achter rug en een mooi aantal deelnemers. Kunnen we tevreden op de eerste rit terug kijken. 

Foto’s vind je hier.

Struifrit 2017

23 April staat de eerste rit van Straal Open weer op de kalender. Traditie getrouw starten we het jaar met de Struifrit. 

Om het seizoen rustig te starten heeft de Struifrit een lengte van +/- 160 km door het land van Maas en Waal.  Tijdens de rit is er ook nog een pauze plaats om te genieten van een struif.  De pauze plaats is bij een van onze leden, Suzan Pellegrom. 

Inschrijven kan zoals gewoonlijk bij Kleijngeld tussen 9:00 en 10:00. 

Hopelijk tot de 23e! 

Interview Piet van Bakel

Paul Weekers is bezig met een boek te schrijven genaamd ‘Paul haalt Verhaal“. Dit gaat een boek worden over gewone motorrijders met een bijzonder verhaal. In het kader hiervan is Paul op bezoek geweest bij Straal Open lid Piet van Bakel.
Piet, BMW fanaat in hart en nieren, heeft zijn verhalen over o.a. de reizen naar de Noordkaap vertelt aan Paul. Een kameraad van Paul, Bas van den Biggelaar van “Basman Creëert, heeft dit interview op camera vastgelegd een hier een leuk stuk van op het internet gezet.

Onderstaand is het interview met Piet. Neem even de tijd en geniet van de verhalen van Piet, en zijn zeer leuke anekdotes.

Algemene Jaarvergadering 2017

De temperatuur klimt weer richting de dubbele cijfers, en het zonnetje laat zich weer langer zien. Dit betekent dat het motorseizoen ook weer bijna kan losbarsten. Zoals gewoonlijk beginnen we het motorseizoen met de algemene jaarvergadering. Op donderdag 9 Maart zal de algemene jaarvergadering van 2017 weer plaats vinden. Zoals gewoonlijk zijn we te gast op de Hooizolder van ons clubhuis, Kleijngeld.

Vanaf 20:00 uur is de zaal geopend, en om 20:30 uur zullen we beginnen met de vergadering. De agenda voor deze jaarvergadering valt binnenkort in je mailbox. Ben je verhinderd…? Geef dit dan even door bij een van de bestuursleden, of reageer op de uitnodiging die je ontvangt in je mailbox.

Tot op donderdag 9 maart!

Tropisch Clubweekend

Het clubweekend van dit jaar is weer achter de rug. We kunnen, ondanks wat opstartproblemen, terug kijken op een geslaagd clubweekend. Op maandag kreeg de organisatie van een van de leden ter plaatse een telefoontje met de mededeling dat er geen motoren op het veld mochten staan op de camping die geregeld was. De eigenaar van de camping heeft hier nooit iets naar de organisatie toe van laten weten…
Na wat op en neer gebel naar Duitsland met John in Duitsland, en de eigenaar van de camping, is de organisatie snel op zoek gegaan naar een andere camping. Gelukkig was deze al snel gevonden en konden alle leden persoonlijk via de telefoon op de hoogte gesteld worden.

Dinsdag toog iedereen vol goede moed naar Campingplatz Winterberg, in het Duitse Sauerland. De temperatuur was lekker om te rijden, en na zo’n 3 uurtjes arriveerde iedereen op de camping. Zoals gewoonlijk werd het kampement opgesteld, en tegen het einde van de dag waren er al zo’n 30 personen aanwezig op de camping. Gedurende de week druppelden er nog een paar leden met hun gezin bij. De camping waar we nu stonden lag perfect om leuke dingen te ondernemen op de berg die achter de camping lag. Er kon gerodeld worden, afgedaald worden met een downhill fiets en de jeugd vermaakte zich prima op het fietscrossbaantje. Op korte loopafstand was er genoeg te eten, tegen zeer schappelijke prijzen.

Iedere avond werd het kampvuur aangestookt, als was dit gezien de temperaturen eigenlijk helemaal niet nodig. In de avonden koelde het af tot zo’n 21 graden, waardoor het kampvuur niet bepaald noodzakelijk was. Erg veel stonden dan ook nog in hun korte broek en shirt bij het kampvuurtje.

Op donderdag is er een klein groepje (jeugd) gaan Downhill Mountainbiken. Helaas was de pret voor een van de rijders al na 2,5 afdaling gedaan, omdat hij na een (flinke) valpartij helaas niet meer in staat was om te fietsen. Hij bleef pijn houden aan zijn schouder en is in de middag toch naar het ziekenhuis gegaan om foto’s te laten maken. Na het bekijken van de duurste vakantiefoto’s van hem ooit bleek dat er een scheurtje in zijn sleutelbeen zat. Dit is helaas niet te repareren met gips, en heeft een brace omgekregen met het advies om het de komende weken rustig aan te doen.  Vanuit de organisatie, nogmaals beterschap!
De rest van de middag heeft de rest van de rijders zich flink uit kunnen kuren, waarbij de skills van de ene rijder een heel stuk beter bleken te zijn dan van de ander…

Op vrijdag gingen er helaas al weer enkele leden naar huis, maar deze werden weer vervangen door nieuwe leden die aankwamen op de camping.
Gedurende alle dagen werd er ook nog wat motor gereden door de aanwezigen op de camping. Dit was helaas niet zo ver als iedereen gedacht had, want met een temperatuur van zo’n 30 graden iedere dag was een rondje van zo’n 100 – 150 km voor de meeste wel genoeg.

Op zaterdag zijn er ook nog een flink aantal mensen wezen karten op een kartbaan in de buurt. Hier heeft iedereen zich ook weer kostelijk vermaakt, afgaande op de sterke verhalen naderhand…

Op zaterdagavond brandde de barbecue weer als van ouds en kon er genoten worden van een lekker stukje vlees, onder het genot van een koud drankje. Het weer dreigde nog even roet in het eten te gaan gooien, maar gelukkig hielden we het droog tot net na de barbecue. Gelukkig stelde dit buitje ook niet veel voor, en waren dit de enige druppels die we de gehele week hadden te verduren.

Op zondagochtend werd er voor de laatste keer gezamenlijk ontbijt, en werd de bus al snel weer ingepakt om terug te keren richting Nederland.

Ondanks wat opstart problemen kijkt de organisatie terug op een gezellig en geslaagd weekend. Tot op de volgende editie!

De foto’s vind je hier.

Filmpje van het karten op zaterdagmiddag. 

 

 

Routes Clubweekend 2016

Het clubweekend staat weer voor de deur. De organisatie gaat de laatste boodschappen doen dus dat komt goed, en als we de weersvoorspellingen mogen geloven wordt het prachtig weer!

Voor ieder die een stuk rond wil rijden door het mooie Sauerland geven we jullie routes varierend van zo’n 75 tot 310 km. Deze zijn alleen uitgezet via de computer, en niet nagereden! Er kunnen dus mogelijk foutjes, of tijdelijk wegafsluitingen in zitten.

De routes zijn hier te downloaden.

Veel rijplezier met deze routes!

 

Clubweekend 2016

Op 26-27-28 Augustus vindt dit jaar het clubweekend plaats, en dit jaar gaan we voor de verandering een keer een andere hoek op zoeken. Dit jaar geen Belgische Ardennen of de Duitse Eifel, maar het mooie glooiende Sauerland.

Dit jaar zullen we ons tentenkamp gaan stationeren in het Duitse Sauerland. We zullen te gast zijn op camping “Hochsauerland” te Winterberg. Deze camping beschikt over een groepsveld waar we weer met z’n allen bij elkaar komen te staan. Ook hier zal het kampvuur weer branden, zodat er ’s avonds geen kou geleden hoeft te worden.

De camping ligt op zo’n 260 km van Zijtaart, en hier kun je binnen 2,5 – 3 uurtjes  met de motor staan. Dit is inderdaad iets verder weg dan we gewend zijn, maar de organisatie wilde graag een keer een nieuwe locatie toevoegen aan de campinglijst van Straal Open.

De camping ligt net buiten Winterberg, en het centrum van Winterberg ligt op zo’n 15 minuten lopen van de camping. In de buurt van Winterberg zijn tal van activiteiten te doen, en voor de fietsliefhebbers is er een Mountainbike Park op 1,5 km van de camping waar je je uit kunt leven. Fietsen zijn hier ook te huur!

Ook dit jaar zal de organisatie zorgen voor een droog onderkomen in de vorm van een partytent, waar gezorgd zal worden voor het ontbijt wat we gezamenlijk nuttigen iedere ochtend. Ook zal er gezorgd worden voor koffie, thee, frisdrank en alcoholische versnaperingen. Deze zijn, gekoeld en wel, tegen een lage prijs te verkrijgen. De prijs hiervan zal op de camping zelf verrekend worden.

Op zaterdagavond zal de barbecue aangestoken worden, waarbij we kunnen genieten van diverse stukken vlees, salades, sauzen en stokbrood. Hiervoor is opgave vereist, zodat de organisatie voor de benodigde ingrediënten kan zorgen.

Om een en ander goed te kunnen regelen is het nodig dat je jezelf  voor 1 Augustus opgeeft voor dit weekend.De info omtrent het opgeven is via de mail binnen gekomen!

Ook dit jaar is het natuurlijk weer mogelijk om eerder te arriveren op de camping, de organisatie zelf zal vanaf dinsdag aanwezig zijn op de camping.

Hiervoor is geen opgave vereist, maar we zouden wel graag weten wie er al eerde arriveert zodat we hier rekening mee kunnen houden ivm de aankoop van drank…

Als iedereen nu hoopt op goed weer, dan regelt de organisatie de rest!

Tot op het clubweekend!