Categorie archief: Aankondiging

Struifrit 2017

23 April staat de eerste rit van Straal Open weer op de kalender. Traditie getrouw starten we het jaar met de Struifrit. 

Om het seizoen rustig te starten heeft de Struifrit een lengte van +/- 160 km door het land van Maas en Waal.  Tijdens de rit is er ook nog een pauze plaats om te genieten van een struif.  De pauze plaats is bij een van onze leden, Suzan Pellegrom. 

Inschrijven kan zoals gewoonlijk bij Kleijngeld tussen 9:00 en 10:00. 

Hopelijk tot de 23e! 

Algemene Jaarvergadering 2017

De temperatuur klimt weer richting de dubbele cijfers, en het zonnetje laat zich weer langer zien. Dit betekent dat het motorseizoen ook weer bijna kan losbarsten. Zoals gewoonlijk beginnen we het motorseizoen met de algemene jaarvergadering. Op donderdag 9 Maart zal de algemene jaarvergadering van 2017 weer plaats vinden. Zoals gewoonlijk zijn we te gast op de Hooizolder van ons clubhuis, Kleijngeld.

Vanaf 20:00 uur is de zaal geopend, en om 20:30 uur zullen we beginnen met de vergadering. De agenda voor deze jaarvergadering valt binnenkort in je mailbox. Ben je verhinderd…? Geef dit dan even door bij een van de bestuursleden, of reageer op de uitnodiging die je ontvangt in je mailbox.

Tot op donderdag 9 maart!

Routes Clubweekend 2016

Het clubweekend staat weer voor de deur. De organisatie gaat de laatste boodschappen doen dus dat komt goed, en als we de weersvoorspellingen mogen geloven wordt het prachtig weer!

Voor ieder die een stuk rond wil rijden door het mooie Sauerland geven we jullie routes varierend van zo’n 75 tot 310 km. Deze zijn alleen uitgezet via de computer, en niet nagereden! Er kunnen dus mogelijk foutjes, of tijdelijk wegafsluitingen in zitten.

De routes zijn hier te downloaden.

Veel rijplezier met deze routes!

 

Clubweekend 2016

Op 26-27-28 Augustus vindt dit jaar het clubweekend plaats, en dit jaar gaan we voor de verandering een keer een andere hoek op zoeken. Dit jaar geen Belgische Ardennen of de Duitse Eifel, maar het mooie glooiende Sauerland.

Dit jaar zullen we ons tentenkamp gaan stationeren in het Duitse Sauerland. We zullen te gast zijn op camping “Hochsauerland” te Winterberg. Deze camping beschikt over een groepsveld waar we weer met z’n allen bij elkaar komen te staan. Ook hier zal het kampvuur weer branden, zodat er ’s avonds geen kou geleden hoeft te worden.

De camping ligt op zo’n 260 km van Zijtaart, en hier kun je binnen 2,5 – 3 uurtjes  met de motor staan. Dit is inderdaad iets verder weg dan we gewend zijn, maar de organisatie wilde graag een keer een nieuwe locatie toevoegen aan de campinglijst van Straal Open.

De camping ligt net buiten Winterberg, en het centrum van Winterberg ligt op zo’n 15 minuten lopen van de camping. In de buurt van Winterberg zijn tal van activiteiten te doen, en voor de fietsliefhebbers is er een Mountainbike Park op 1,5 km van de camping waar je je uit kunt leven. Fietsen zijn hier ook te huur!

Ook dit jaar zal de organisatie zorgen voor een droog onderkomen in de vorm van een partytent, waar gezorgd zal worden voor het ontbijt wat we gezamenlijk nuttigen iedere ochtend. Ook zal er gezorgd worden voor koffie, thee, frisdrank en alcoholische versnaperingen. Deze zijn, gekoeld en wel, tegen een lage prijs te verkrijgen. De prijs hiervan zal op de camping zelf verrekend worden.

Op zaterdagavond zal de barbecue aangestoken worden, waarbij we kunnen genieten van diverse stukken vlees, salades, sauzen en stokbrood. Hiervoor is opgave vereist, zodat de organisatie voor de benodigde ingrediënten kan zorgen.

Om een en ander goed te kunnen regelen is het nodig dat je jezelf  voor 1 Augustus opgeeft voor dit weekend.De info omtrent het opgeven is via de mail binnen gekomen!

Ook dit jaar is het natuurlijk weer mogelijk om eerder te arriveren op de camping, de organisatie zelf zal vanaf dinsdag aanwezig zijn op de camping.

Hiervoor is geen opgave vereist, maar we zouden wel graag weten wie er al eerde arriveert zodat we hier rekening mee kunnen houden ivm de aankoop van drank…

Als iedereen nu hoopt op goed weer, dan regelt de organisatie de rest!

Tot op het clubweekend!

Rundje van de Vurzitter

Afgelopen jaren was de eerste rit na de vakantie altijd de “Lange Aojemrit”, echter hebben we de afgelopen jaren steeds een teruglopend aantal deelnemers gezien bij deze rit. Het bestuur is van mening dat de monsterafstand van 500 km voor de meeste niet als ‘plezierig’ werd ervaren en daarom deze rit links lieten liggen. We zijn toen terug gegaan naar een afstand van zo’n 300- 350 km. Ook deze afstand leverde niet erg veel meer animo op. Nu gaan we terug in het aantal kilometers naar zo’n 250 – 275 km, zoals we ook gewend zijn bij de Hemelvaarstrit. Om hierbij de ritnaam van Lange Aojem te houden leek het bestuur niet geschikt. Deze rit is nu omgedoopt tot “Rundje van de Vurzitter”. Deze rit zal plaats vinden op zondag 4 September.

Tijdens het ‘Rundje van de Vurzitter’ geven we eigenlijk 2 rondjes weg. Ten eerste schotelen we alle deelnemende motorrijders een mooie rit voor van zo’n 275 km, welke via Brabant richting de Duitse grens voert, via een stuk Duitsland (Weeze-Uedem-Kalkar-Emmerich) steken we bij ’s Heerenberg de grens weer over. Via mooie stuurweggetjes in de Achterhoek dalen we af richting het land tussen Arnhem en Nijmegen, hierbij sturen we nog over enkele mooie dijkweggetjes. Nadat we de Waal over gestoken zijn via de snelweg, pakken we nog een paar mooie bochtige wegen mee richting Zijtaart.
Het tweede rondje wat we weggeven is een gratis consumptie voor alle deelnemende motorrijders en passagiers, want wie jarig is trakteert!
Kortom we bieden alle motorrijders m/v een mooie motordag aan, die deze keer helemaal niets kost.
Zoals jullie gewend zijn van ons is de route verkrijgbaar op Garmin en TomTom navigatiesystemen, daarnaast zette we deze open rit voor de digibeten op papier.

Inschrijven voor deze rit kan tussen 09:00 en 10:00 uur bij Café Kleijngeld, Past. Clercxstraat 55 te Zijtaart.

De organisatie hoopt op goed weer zodat we vele van jullie een rondje kunnen geven!
Tot op zondag 4 september.

Lekker Lang Licht Rit – 17 Juni

Op 17 juni staat de lekker lang licht route weer op de kalender. De voorbereidingen zijn weer in volle gang. Waar naartoe houden we nog even geheim!

Het beloofd weer een mooie route te worden van ongeveer 125 km.
Inschrijven voor leden van Straal Open kan tussen 18.30 en 19.30. Zodat we zeker voor het donker terug in Zijtaart zijn, om nog gezellig na te kletsen met een drankje.

We hopen dit jaar weer op lekker weer, en een mooie opkomst.

Gr de organisatie

Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 17 Maart vindt de 20e Algemene Jaarvergadering plaats. Wederom zien we je graag op de Hooizolder van café Kleijngeld. De zaal zal vanaf 20.00 open zijn en om 20.30 zal de Algemene Jaarvergadering beginnen. Voor meer informatie en de agenda, moet je in je mailbox kijken. De agenda voor de vergadering alsmede de notulen van vorig jaar zijn inmiddels naar alle leden vestuurd.

Deze avond is alleen toegankelijk voor leden van MC Straal Open.

Natuurlijk staan jullie ook te trappelen om je eerder bestelde jubileumshirt(s) op te halen, dat begrijpen we maar al te goed! Op donderdag 17 maart in aanvang van de Algemene Jaarvergadering lijkt ons een goed moment om de shirts uit te rijken. De hooizolder is om 20.00 open en dan zullen de shirts voor iedereen klaar liggen.  Er zijn nog enkele leden die een (of meerdere) extra shirt(s) hebben besteld, maar deze nog moeten afrekenen. Tijdens het afhalen op 17 maart kun je tegen betaling van het verschuldigde bedrag de extra shirts ook ophalen. De kosten voor een longsleeves zijn €15,- en de polo’s €20,-. Zorg dat je gepast betaald!

Tot 17 Maart!

Winter activiteit – 26 Februari

Op 26 februari staat onze 2e activiteit van dit jaar alweer gepland.
Dit jaar komt Toon Nelissen ons vertellen over “de reis van zijn leven” die hij heeft gemaakt in 1990.
Hij neemt ons mee naar Amerika en Canada waar hij in Amerika 34 staten en in Canada 4 provincies heeft bezocht.
Met de nodige dia’s en leuke hebbedingetjes verteld hij hoe hij zich voorbereid heeft en welke leuke ervaringen hij daar heeft mee gemaakt.
Je zult meekrijgen dat deze reis meer is dan de wel bekende route 66.

De hooizolder is open vanaf 20.00 waar we beginnen met een lekker bakje koffie.
Om 20.30 willen we beginnen met de presentatie.
Deze avond is voor leden en partner

Graag tot ziens, zodat we ook hier weer een leuke avond van kunnen maken!

Inluiden Jubileumjaar & Pasmiddag Shirts

telnummerOp zondag 24 januari willen we samen met alle leden  het jubileumjaar inluiden in bij Kleijngeld. Tijdens deze middag  zullen we het jubileumlogo onthullen, en onder het genot van een hapje en een drankje,  jullie in de gelegenheid stellen om de juiste maat uit te zoeken voor het jubileumshirt. Dit betekend dat je deze middag ons eerste extraatje van het jubileumjaar ziet, een gratis shirt voor ieder lid!

Vanaf 14.00 zullen we in het café zijn, waar we pas-shirts hebben liggen. Deze keer is er ook nog een keuze te maken voor het soort shirt; een long sleeve  ( zoals 5 jaar geleden) een damespolo of herenpolo.  Je kunt passen tot 16.00, maar er is geen eindtijd voor deze gezellige middag gepland. Mocht je verhinderd zijn om te komen passen kun je tot zondag 7 februari je keuze van shirt en maat doorgeven via secretariaat@straalopen.nl.

Ben je niet zeker over de juiste maat kun je contact opnemen met de voorzitter  via telnummerom een afspraak te maken om na 24 januari alsnog te passen.   Geef je de juiste maat niet door vóór 7 februari en wil je alsnog een  jubileumshirt?! Dat kan! Echter moet je deze dan wel gewoon betalen.

We willen je ook in de gelegenheid stellen om een shirtje voor je partner /kinderen te bemachtigen. Geef de gewenste maat door op 24 januari of per e-mail. Natuurlijk mogen ze ook komen passen om deze middag. Wellicht overbodig om te zeggen maar deze extra shirts zijn ook tegen betaling.

We zien je graag op 24 januari!