Categorie archief: Nieuws

Frisse start van het seizoen

Afgelopen zondag is het motorseizoen weer van start gegaan.  Volgens meneer Paulusma zou er kans zijn op een bui, en de temperatuur zou die zondag niet boven de 12 graden komen.  Maar toen de meeste zondag de gordijntjes open deden verscheen er een strak blauwe lucht. En dat resulteerde in maar liefst 42 leden aan de start. Dat de blauwe lucht zich daarna inruilde voor een grijze lucht mocht de pret niet drukken. De rit trok binnen door langs Boxtel, Vught en Drunen richten het land van Maas en Waal. Om hier via mooie dijkwegen uit te komen bij een van onze leden,  Suzan. Daar aangekomen stonden Riky en Jan al fanatiek struif te bakken, deze werden dan ook met plezier genuttigd. Suzan, Jan en Riky bedankt hiervoor. Na de buikjes weer rond te hebben zijn we weer vertrokken richting Zijtaart. Met een redelijk droge 170km achter rug en een mooi aantal deelnemers. Kunnen we tevreden op de eerste rit terug kijken. 

Foto’s vind je hier.

Voorbereidingen treffen

De laatste voorbereidingen voor het treffen zitten erop. Vele handjes zijn er uit de mouwen gestoken door alle vrijwilligers. En nu is de feesttent ingericht, het terrein is gemaaid en klaar voor alle tenten, de frietwagen is geplaatst en het bier ligt koud. Kortom: wij zijn er klaar voor!

Tot morgen!

Foto’s

 

Rabobank Clubkas Campagne

Zoals veel Zijtaartse clubs en verenigingen doet ook Straal Open mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.  Omdat een succes te maken hebben we natuurlijk je hulp nodig!

Hoe werkt het?

Ieder lid van Rabobank Uden-Veghel krijgt op dinsdag 3 november een persoonlijke stemcode (met uitleg) welke op internet gebruikt kan worden. Iedereen krijgt de mogelijkheid om in totaal 5 stemmen te verdelen, maar per club/vereniging mogen dit er maximaal 2 zijn. Dit betekend dat je, als je alle stemmen op wil maken, je op 3 clubs moet stemmen. Voor iedere stem ontvangt de club een klein bedrag. Stemmen kan tussen 3 & 12 november. Helaas is het alleen mogelijk om op Straal Open te stemmen als je lid bent van Rabobank Uden-Veghel. Ben je lid van een andere Rabobank kun je ons helaas niet steunen.

 

Toerclub Straal Open

Als je Straal Open gaat zoeken in de stemmodule kun je ons vinden onder de naam ‘Toerclub Straal Open’. Inderdaad! Dat klinkt anders dan dat je gewend bent! Als MC Straal open waren we op voorhand al uitgesloten van deelname, want in het reglement staat namelijk;

‘De volgende verenigingen/stichtingen komen niet in aanmerking voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne; Activiteit dat gezien kan worden als gevaarlijke sport (bijv. motorclubs, jagersverenigingen) of te maken heeft met dierenleed (bijv. hengelsport)’.

Natuurlijk hebben we als bestuur van MC Straal Open laten zien dat wij helemaal niet gevaarlijk zijn/ gevaarlijk doen. Na mailen, telefoontjes en een bezoek aan het Rabobank kantoor hebben we ze kunnen overtuigen! Op aangeven van Rabobank hebben we ‘motorclub’ vervangen voor ‘toerclub’. Ach, wij zijn de beroerdste niet ;-).

Jubileumweekend

Wij zullen de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne gaan gebruiken om het jubileumweekend voor de leden, gasten en de inwoners van Zijtaart  tot een onvergetelijk weekend om te toveren.

 

KUNNEN WE OP JE STEM(MEN) REKENEN?Clubkas_campagne

Feestavond

 

We willen jullie op zaterdag 9 november van harte verwelkomen op de hooizolder van Kleijngeld. Voor eten, drinken en muziek is gezorgd, dus als we allemaal een klein beetje gezelligheid meebrengen hebben we weer een prachtige avond met z’n allen!

Voor deze avond is opgeven gewenst. Dit kan je doen d.m.v. het overmaken van het verschuldigde bedrag op de rekening van de motorclub, o.v.v. Feestavond 2014 en je naam. Doe dit wel voor 31 oktober!Feestavond_a5_goede

Dobbelrit 2014

De laatste rit van het seizoen staat weer op het programma. Voor de verandering een keer geen vooruitgezette rit op papier maar een dobbelrit.
Het enige wat vast ligt bij deze rit zijn de posten waar je je moet melden, de route is zelf te bepalen! Het doel van deze rit is om zo min mogelijk kilometers te behalen bij terugkomst bij Kleijngeld. Hierbij moeten wél alle posen bezocht zijn!

De dobbelrit werkt als volgt: Je schrijft je in bij Kleijngeld met een groepje van 1 tot 4 personen. Je ontvangt hier een ‘stempelkaart’.  Van 1 motor schrijf je de huidige kilometerstand op. Vervolgens gooi je met een dobbelsteen, het aantal ogen bepaalt de post waar je naar toe moet rijden. Je rijdt vervolgens via een zelf gekozen route hier naar toe. Op de post zitten 2 vrijwilligers je op te wachten, deze schrijven de kilometerstand weer op. Hierna gooi je weer met de dobbelsteen en ga je weer naar de volgende post. Mocht het zijn dat je een aantal ogen gooit van een post die je al bezocht hebt dan gooi je nogmaals met de dobbelsteen.

Navigatiesystemen MOETEN deze keer thuis blijven, deze zijn niet toegestaan tijdens deze rit! Een ouderwetse wegenkaart daarentegen wel! Via de mail krijgen jullie de benodigde informatie thuis gestuurd, met daarop ook de diverse posten. Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens deze rit…  Vertrekken voor deze rit kan tussen 09:30 en 10:00 uur. De posten blijven open tot 14:30 uur, daarna wordt er terug gekeerd naar Kleijngeld. Hier zal een prijsuitreiking volgen. We hebben prijzen voor het groepje met het minst aantal kilometers, en een troostprijs voor het groepje met de meeste kilometers.

We hopen veel van jullie te zien op deze rit op 19 oktober!

Vrijwilligersavond verzet!

Aan het begin van het seizoen hebben we aangegeven dat we onze jaarlijkse vrijwilligersavond op 13 december zouden houden. Bij deze willen we jullie laten weten dat we zijn genoodzaakt om de vrijwilligersavond te verzetten. Omdat we zoveel mogelijk vrijwilligers willen verwelkomen op deze avond, willen we deze wijziging al tijdig doorgeven. Graag verwelkomen wij de vrijwilligers van 2014 op VRIJDAG 12 DECEMBER. Het bestuur zal ter zijne tijd de vrijwilligers een uitnodiging sturen voorzien van alle details. Tot dan!

Lange Aojemrit 2014

Op zondag 7 September vind de Lange Aojemrit weer plaats. Dit is een open rit, wat inhoudt dat deze rit toegangelijk is voor alle motorrijders!

De rit van 325 km brengt ons vanaf Zijtaart binnendoor via o.a. Erp-Volkel-Grave-Groesbeek naar Nijmegen. Hierna schieten we de Waaldijk op richting Rhenen, daarna wordt er via de Veluwe koers gezet richting de Lekdijk. Hier rijgen we over zo’n 40 km vele bochten aan elkaar. De rit vervolgt hierna richting Leerdam-Zaltbommel en dan via Rosmalen terug richting Zijtaart.

De rit is verkrijgbaar voor Garmin en TomTom navigatiesystemen, maar ook voor de gouwe ouwe routerol!

Motorrijders (m/v) kunnen zich inschrijven voor deze rit tussen 08:00 en 09:00 uur bij Café Kleijngeld, Past. Clerkxstraat 55 te Zijtaart.

De kosten voor deze rit (incl route en consumptie) zijn:
€ 6,- voor niet leden
€ 2,- voor SMC leden
€ 2,50 voor duo-passagiers

Graag tot ziens op zondag 7 September!

Vernieuwde website

Vanaf heden is de website in een nieuw jasje gestoken. Maar daarnaast zijn we ook overgestapt op een heel ander systeem. Hierdoor is het makkelijker om de website up to date te houden. We hopen dat iedereen snel aan deze nieuwe opzet kan wennen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan horen we dit graag! Dit kan middels de reactie vakken onder de artikelen die geplaatst zijn.

Clubweekend

De schoolvakanties beginnen binnenkort weer. Dit houdt dus in dat het clubweekend ook weer voor de deur staat. Dit jaar vindt het clubweekend plaats op 15-16-17 Augustus, en zijn we te gast op camping Barvaux, te Barvaux in de Belgische Ardennen. Deze camping ligt zo’n 200 km vanaf Zijtaart en ligt aan de Ourthe. Mocht het dus weer zo warm worden als vorig jaar, dan heben we in ieder geval weer verkoeling. Ook dit jaar zorgt de organisatie weer voor een gekoeld drankje, (fris, bier en wijn) wat tegen een gering bedrag te verkrijgen is. En ook het kampvuur zal ’s avonds weer branden zodat er lang buiten gezeten kan worden. Via de mail zijn de opgavebrieven al verstuurd, je kunt je nog opgeven vóór 13 Juli bij Toine Adriaans.

We hopen als andere jaren weer op een grote opkomst!