Categorie archief: Verslag

Verslag clubweekend 2017

Clubweekend Straal Open

door:  Adriënne Bekkers

(14, 15, 16, 17) 18, 19 en 20 augustus, 2017

Na een heftig weekend in Groesbeek (laatste Tenten Treffen van MC Keizer Karel) zijn wij maandagmorgen vertrokken naar het zonnige zuiden voor ons clubweekend op Euro Mini Camping in Deidenberg.

We hadden er een eigen kampeer wei met een super mooi uitzicht over het dal en speciaal voor ons 2 nieuwe dixies! Snel ons (Jappen)kamp opgezet en na het luiden van de schoolbel was het tijd om aan te schuiven aan de lange eet tafel.

John & Ruud zijn de eigenaren van de camping en doen er alles aan om het naar je zin te maken.

Ruud kan heel lekker koken. Voor een prijsje waarvoor je zelf niet gaat koken hebben we van de meest lekkere maaltijden genoten de hele week: Grieks, stamp, bami buffet enz.

De volgende dag komt Hans met de voorraadbus en kunnen we de partytent opzetten en de discolampen ophangen. Na de middag arriveert de familie Coppens met hun nieuwecamper. Skelters, trampoline, zwembadje, alles mocht er gebruikt worden; echt leuk voor de kinderen. Na de middag word er gefietst en nadien de was gewassen ende was in de tent gedroogd.

Dag 3 is er tijd voor een gezamenlijke wandeling naar het viaduct in Deidenberg. Op de terugweg een ijsje bij camping Oos Heem en terug naar de camping voor een duik in het zwembadje en nog even met de motor naar de Knauf in Luxemburg.

Woensdag krijgen we gezelschap van Rick. Wederom mooi weer om te fietsen of een motortochtje naar Wiltz (L).

Donderdag zijn we op zijn “sterkst” met de komst van Joris en de gehele familie Jonkers met aanhang. Gezellig wat spelletjes en ’s avonds weer een lekker vuurtje in de ton.

Rick verlaat ons op vrijdag ochtend vroeg, het is dan nog droog, maar de lucht betrekt.

Met het hele gezelschap naar Amel gewandeld, gewapend met paraplu, voor wat boodschappen (onderweg terrasje).

Omdat de temperatuur niet zo hoog is besluit Joris om voor het hele gezelschap pannenkoeken te gaan bakken: met of zonder spek. En…..hij bakt ze net zo lekker als zijn ouders!

Jan van Oort heeft een nieuw spel gemaakt en dat aan ons toevertrouwd voor het weekend.

We hebben de spelregels niet goed begrepen, maar het ging skôn!

Nadat we zaterdag afscheid hadden genomen van Joris en de familie Jonkers moesten we ons opmaken voor het door de camping georganiseerde Strijkijzer werpen.

Met maar liefst 7 personen hadden we ingeschreven; met de 1e en 2e prijs op zak konden we afscheid nemen van de familie Coppens. Proficiat Mari en Wiebe!

Rest ons nog de laatste avond met slechts 6 personen.

Een gezellige afsluiting tot laat in de avond totdat het stookhout op was.

Zondag weer alles gepakt en richting een zonnige Zijtaart vertrokken.

Jammer dat er door de weersvoorspelling en onverwachte omstandigheden diverse afmeldingen waren. Het veld was vochtig: de naaktslakken hadden het er prima naar hun zin, de mol had voor een droog onderkomen gekozen onder onze tent.

Bedankt kampeerders voor de gezelligheid en graag tot volgend jaar!

Foto’s vind je hier (het album wordt nog aangevuld) 

 

Hemelvaartrit 2017

Afgelopen donderdag stond de jaarlijkse hemelvaartrit op de agenda. Met 35 leden, 36 niet leden en 11 passagiers kon de rit van start gaan. 

De rit van 225km kwam langs mooie stukken Nederland. Zo hebben we aantal kilometers aan dijken gehad. Maar hebben we ook mogen genieten van de mooie natuur in de Posbank. 

Na de rit waren leden van de motorclub te gast bij Ben van Riel om daar nog te kunnen genieten van de BBQ. 

Zo is er weer een geslaagd evenement van Straal Open achter de rug en hopen jullie weer allemaal te zien bij de lekker lang licht rit op 24 juni. 

Tot dan! 

Foto’s vind je hier 

Tropisch Clubweekend

Het clubweekend van dit jaar is weer achter de rug. We kunnen, ondanks wat opstartproblemen, terug kijken op een geslaagd clubweekend. Op maandag kreeg de organisatie van een van de leden ter plaatse een telefoontje met de mededeling dat er geen motoren op het veld mochten staan op de camping die geregeld was. De eigenaar van de camping heeft hier nooit iets naar de organisatie toe van laten weten…
Na wat op en neer gebel naar Duitsland met John in Duitsland, en de eigenaar van de camping, is de organisatie snel op zoek gegaan naar een andere camping. Gelukkig was deze al snel gevonden en konden alle leden persoonlijk via de telefoon op de hoogte gesteld worden.

Dinsdag toog iedereen vol goede moed naar Campingplatz Winterberg, in het Duitse Sauerland. De temperatuur was lekker om te rijden, en na zo’n 3 uurtjes arriveerde iedereen op de camping. Zoals gewoonlijk werd het kampement opgesteld, en tegen het einde van de dag waren er al zo’n 30 personen aanwezig op de camping. Gedurende de week druppelden er nog een paar leden met hun gezin bij. De camping waar we nu stonden lag perfect om leuke dingen te ondernemen op de berg die achter de camping lag. Er kon gerodeld worden, afgedaald worden met een downhill fiets en de jeugd vermaakte zich prima op het fietscrossbaantje. Op korte loopafstand was er genoeg te eten, tegen zeer schappelijke prijzen.

Iedere avond werd het kampvuur aangestookt, als was dit gezien de temperaturen eigenlijk helemaal niet nodig. In de avonden koelde het af tot zo’n 21 graden, waardoor het kampvuur niet bepaald noodzakelijk was. Erg veel stonden dan ook nog in hun korte broek en shirt bij het kampvuurtje.

Op donderdag is er een klein groepje (jeugd) gaan Downhill Mountainbiken. Helaas was de pret voor een van de rijders al na 2,5 afdaling gedaan, omdat hij na een (flinke) valpartij helaas niet meer in staat was om te fietsen. Hij bleef pijn houden aan zijn schouder en is in de middag toch naar het ziekenhuis gegaan om foto’s te laten maken. Na het bekijken van de duurste vakantiefoto’s van hem ooit bleek dat er een scheurtje in zijn sleutelbeen zat. Dit is helaas niet te repareren met gips, en heeft een brace omgekregen met het advies om het de komende weken rustig aan te doen.  Vanuit de organisatie, nogmaals beterschap!
De rest van de middag heeft de rest van de rijders zich flink uit kunnen kuren, waarbij de skills van de ene rijder een heel stuk beter bleken te zijn dan van de ander…

Op vrijdag gingen er helaas al weer enkele leden naar huis, maar deze werden weer vervangen door nieuwe leden die aankwamen op de camping.
Gedurende alle dagen werd er ook nog wat motor gereden door de aanwezigen op de camping. Dit was helaas niet zo ver als iedereen gedacht had, want met een temperatuur van zo’n 30 graden iedere dag was een rondje van zo’n 100 – 150 km voor de meeste wel genoeg.

Op zaterdag zijn er ook nog een flink aantal mensen wezen karten op een kartbaan in de buurt. Hier heeft iedereen zich ook weer kostelijk vermaakt, afgaande op de sterke verhalen naderhand…

Op zaterdagavond brandde de barbecue weer als van ouds en kon er genoten worden van een lekker stukje vlees, onder het genot van een koud drankje. Het weer dreigde nog even roet in het eten te gaan gooien, maar gelukkig hielden we het droog tot net na de barbecue. Gelukkig stelde dit buitje ook niet veel voor, en waren dit de enige druppels die we de gehele week hadden te verduren.

Op zondagochtend werd er voor de laatste keer gezamenlijk ontbijt, en werd de bus al snel weer ingepakt om terug te keren richting Nederland.

Ondanks wat opstart problemen kijkt de organisatie terug op een gezellig en geslaagd weekend. Tot op de volgende editie!

De foto’s vind je hier.

Filmpje van het karten op zaterdagmiddag. 

 

 

Hemelvaartsrit en Barbecue

Afgelopen 5 mei stond de hemelvaarts rit ons weer op te wachten met de jaarlijkse BBQ
En waar met de struifrit de weergoden ons slecht gezind waren hadden ze op deze mooie dag wel alles uit de kast gehaald.
Met het openen van de gordijnen ’s ochtends kwam de zon al tegemoet.
En dat was ook te zien aan het aantal deelnemers. We mochten namelijk 67 rijders verwelkomen en 13 passagiers.
Toen iedereen een bakje koffie had genuttigd ging iedereen in groepjes z’n motor zoeken en stond er een mooie rit te wachten.
De rit ging richting de Betuwe en de Veluwe waar het hier en daar behoorlijk druk was i.v.m. bevrijdingsfeesten en de Giro d’ Italia maar dat mocht de pret niet drukken. Bij thuiskomst waren en veel complimenten over de route en dat is toch altijd plezierig voor de organisatie.

Toen iedereen weer thuis was verschenen tegen zessen de eerste alweer bij Mari Bekkers waar we dit jaar gebruik mochten maken van zijn locatie om te BBQ-en.
Al gauw werden de eerste potten bier burgemeester gemaakt en ook het vlees en de salades gingen er goed in bij iedereen.
Op de achtergrond stond een mooi stukje muziek aan en onder het genot van wat vuurkorven en veel slappe klets en sterke verhalen werd het wederom een erg geslaagde avond.
Toen tegen 1 uur de laatste naar huis gingen konden wij als organisatie terug kijken op een erg geslaagde dag en daar doen we het per slot van rekening toch allemaal voor!!

Tour de Struif

Op 24 April jongstleden stond weer de eerste rit van het nieuwe motorseizoen op de rol nl. de Tour de Struif. Een rit die de organisatie al de nodige hoofdbrekens heeft bezorgd voordat er ook maar een meter was gereden. Vanwege de zeer slechte weersvoorspellingen werd er al vanaf donderdag crisisoverleg gehouden hoe we dit gingen inkleuren.
Na lang beraad werd gekozen voor de oplossing waarbij de rit gewoon gereden kon worden en de struif niet onderweg gebakken zou worden , maar na afloop van de rit bij de voorzitter in de garage.
Het zou natuurlijk zonde zijn als de bakkers een hoop moeite gedaan hadden en er komt vervolgens niemand op af.

Al met al viel het weer best mee en verschenen er toch 20 motoren aan de start.
Zij reden een leuke en gevarieerde rit die hen na ongeveer 160 kilometer weer terugbracht naar Zijtaart alwaar de struif stond te wachten bij Marcel en Linda in de garage.
Hier kwamen nog flink wat mensen op af zodat het uiteindelijk toch een geslaagde dag werd.

Algemene Jaarvergadering

Op donderdag 17 Maart heeft de 20e Algemene Jaarvergadering plaats gevonden. 46 leden hadden hun weg naar Kleijngeld gevonden. Hier lagen alle bestelde shirts van de leden te wachten op hun rechtmatige eigenaar. Deze werden door de aanwezigen meteen opgehaald, waardoor we het overgrote deel al kwijt zijn. Tevens stond er naast een kop koffie/thee ook een overheerlijke taart klaar, bedrukt met het jubileumlogo. Alle aanwezigen kregen een stuk taart met koffie, waarna de vergadering werd aangevangen door Marcel Adriaans. Hij heette iedereen met gepaste trots welkom op alweer de 20e jaarvergadering. Onze motorclub in Zijtaart houdt het al weer 20 jaar vol, en kunnen nog steeds rekenen op een 90-tal leden waarvan vele actieve leden. Daar mogen we met zijn allen wel een beetje trots op zijn natuurlijk.

Na deze opening werd er verder gegaan met de vergadering. Tijdens deze vergadering werd er afscheid genomen van Janny van de Boogaart. Janny heeft een lange tijd bij het bestuur gezeten, maar moet nu de keuze maken om het bestuur te verlaten vanwege gezondheidsredenen. Janny werd door iedereen onder luid applaus bedankt, en maakte plaats voor ‘nieuw bloed’ in het bestuur. Op voordracht van het bestuur werd Rick Bekkers unaniem in het bestuur gestemd.

Ook werd natuurlijk weer het meest actieve lid, en winnaar van de clubcompetie, in het zonnetje gezet. Over 2015 was Marcel Versantvoort, met 1 gemiste activiteit, de winnaar van de clubcompetie. En hiermee was het shirt, en de bokaal (na 1 jaar van afwezigheid) weer terug bij Marcel.

Tijdens de pauze werd er een drankje gedaan en hierna werden de diverse organiserende comité’s weer samengesteld met de diverse vrijwilligers die zich hier voor opgaven. Voor enkele activiteiten/ritten zoeken we nog vrijwilligers. Dit wordt binnenkort met de notulen gecommuniceerd.

Na de gebruikelijke rondvraag, waarbij enkele goede vragen vanuit de zaal kwamen, werd de vergadering gesloten waarna de meeste nog even bleven hangen om een drankje te doen.
Al met al kijken we terug op een goede vergadering, en hopen we vele van jullie terug te zien op de diverse activiteiten in 2016!

Winteractiviteit: Presentatie Toon Nelissen

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond waar Toon Nelissen zijn  verhaal heeft verteld over zijn Amerika reis voordat hij met zijn dia presentatie begon was er al veel spraakstof over hetgeen wat Toon had uitgestald op de tafels foto’s, motorbladen, krantenknipsels, nr. borden en de kaart van America waar hij zijn route gemarkeerd had die hij had gereden maar liefst 29000 km.

Na een kopje koffie met cake begon Toon aan zijn presentatie en met de nodige BMW grapjes ontstond er een gezellig sfeertje na ruim een uur dia’s kijken was het tijd om de keel wat te smeren, maar al snel stonden veel mensen om de tafels met attributen waar Toon ook weer graag uitleg over gaf.

Ook het tweede deel van de presentatie was zeker de moeite waard om te zien. Met een opkomst van 38 bezoekers was Toon maar zeker ook wij dik tevreden. Na afloop hebben we nog lang nagepraat over wat Toon zegt: DE REIS VAN ZIJN LEVEN!

Enkele foto’s vind je hier!

3 Daagse 2015

Na weer een jaar gewacht te hebben was het op 25-26 en 27 September weer tijd voor de 3 Daagse.’s Morgens rond half 9 druppelden langzaam de motorrijders binnen bij ons clubhuis Kleijngeld. Hier werden zij getrakteerd op een heerlijke kop koffie en ondertussen werden de laatste voorbereidingen getroffen om te gaan vertrekken.

Een zeer mooie motorrit van ongeveer 380 km bracht ons naar het zonnige Bad Bertrich alwaar wij bij hotel Lindental gastvrij ontvangen werdendoor de uitbaters Adri&Faby.

Onze secretaris zat reeds op ons te wachten op het terras omdat zij met de auto was afgereisd. Al snel lieten we ons de Krombacher goed smaken en kwam de sfeer er goed in.

Rond 7 uur was het diner en dit was simpel en goed. Vanaf daar was het eigenlijk “van dik hout zaagt men planken” en werd er lekker doorgedronken tot middernacht toen de bar dicht ging en het tijd werd om te gaan slapen.

De volgende ochtend stond al weer een even simpel als lekker ontbijt op ons te wachten en we lieten ons dit goed smaken. Hierna stapte iedereen op de motor en reed iedere groep zijn eigen route de ene wat verder dan de andere ‘s Avonds werd er barbecue aangestoken en werd er volop gegeten. Ongeveer de helft van onze club ging daarna de gezelligheid opzoeken in een nabij gelegen taverne waar het ook gezellig  was en  waar onze club de gemiddelde leeftijd aardig deed zakken. Maar uitbaatster Heidi scheen dit ongemak ruimschoots te compenseren heb ik mij laten vertellen.

Op Zondagochtend een laatste ontbijt en daarna de motor weer oppakken(op zo’n moment is het wel handig als je een auto bij de hand hebt.)

Daarna werd na een afscheid en een paar groepsfoto’s de terugreis aangevangen die niet voor iedereen even fortuinlijk zou blijken te verlopen…

Ongeveer 40 km voor de Nederlandse grens hield de motor van Jos van de Laar het voor gezien en moest opgetakeld worden . De gebelde ANWB vertelde ons dat zij er naar streven om binnen een uur ter plaatse te zijn maar dit is met ruim 2 uur niet echt gelukt.

Verder hebben we een zeer gezellige 3 daagse achter de rug met zeer mooi weer.

VOLGEND JAAR WEER!!!!! Tot dan.

Lange Aojemrit 2015

Door: Niels Jonkers

Hallo, ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Niels Jonkers. Woon in het mooie Zijtaart, en ben in september geslaagd voor mijn motorrijbewijs A2. Voor dat mijn rijbewijs binnen was stond er al een rode Yamaha Fazer in de schuur. Natuurlijk meteen gaan touren samen met ons pap. Dat is Peter Jonkers, die is ook lid van de club. En rijdt ook op een rode Fazer. Maar die van mij is natuurlijk veel mooier!

De week nadat ik mijn rijbewijs had stond de lange aojem al op de agenda. Dus met nog maar 300km ervaring kon ik dat, meteen gaan verdubbelen. S’morgens ff een bekske koffie bij Kleijngeld. Daarna snel op de motor want we hadden nog een hele rit voor de boeg. We reden in een groep van 5. Ons pap, Isidoor, Rien, Corné en Piet. Eerst reden we richting Groesbeek wat een heel mooi stuk was. Als je mij zou vertellen dat we ergens in Duitsland hadden gereden had ik het ook geloofd. Daarna wel echt Duitsland in. En hier zat het weer helaas niet mee. Het begon flink te regenen dus snel aan de kant en een regenpak aan. Omdat het maar bleef gieten, hadden we besloten om maar snel ergens te stoppen om wat te gaan eten. We stopte bij een of andere broodjes zaak.

Toen we zaten te genieten van ons broodje, kregen we nog wat bijles van Piet over exotische gerechten. Of te wel de Krokodel uit Bels. Toen we uitgegeten waren was de lucht ook weer mooi blauw en konden wij in het zonnetje de rit voortzetten. Via Duitsland weer naar Groesbeek waar we nog even zijn gestopt, om daarna binnendoor weer richting huis te gaan. Het was een mooie rit en ik ben een hele ervaring rijker.

Zomers Clubweekend 2015

Ingredienten: Men neme 40 personen, 17 motoren, 1 bus, een partytent, biertafels met banken, koffiezet-apparaat, koelkasten, koeling met 24 trayen bier en goede zin. Deze laat je naar een camping in de Eifel rijden, een kampement opzetten, en het bier opdrinken. Doe dit met een temperatuur van zo’n 23 tot 28 graden, en in de avond let je op dat deze niet afkoelen, dit kan middels een kampvuur. Mochten de 40 personen zich vervelen, laat deze dan: Motorrijden, wielrennen, mountainbiken, wandelen, jeu de boulen, kuben, voetballen, of lamballen in de zon.

Het zou zo uit een handboek voor geslaagde evenementen kunnen komen… Het clubweekend van 2015 zit er helaas weer op, en we mogen zeggen dat dit een geslaagde editie was!
Vanaf dinsdag waren de eerste leden op de camping te vinden. Na het opzetten van het onderkomen voor die week werd al snel het eerste pilsje geopend. Op dinsdag was het weer nog wat fris en bewolkt, maar vanaf woensdag werd het elke dag een stukje warmer.
Op vrijdag, de dag dat het weekend ‘officieel’ begint, was het een aangename 25 graden met een lekker zomers zonnetje erbij. Tijdens het weekend waren we met zo’n 40 personen, waarvan 11 kinderen. Zoals gebruikelijk lag het bier al koud, en ’s avonds het kampvuur warm. Het kampvuur werd natuurlijk weer bijgehouden door de vaste stoker Mari. Op vrijdag kregen we ook buren, voor het eerst die week. Deze Duitsers hielden van een muziekje, en dit was de hele nacht ook te merken… Niet iedereen heeft die nacht even goed geslapen.

Na het gezamenlijk ontbijt op zaterdag, met heerlijke gebakken eitjes van Toine, kozen de meeste ervoor om een stuk te gaan rijden. De Eifel leent zich hier zeer goed voor, en iedereen had dan ook genoten van de ontelbare bochtencombinaties die onder de wielen verdwenen. ’s Avonds rond de klok van zessen was de barbecue warm en werd er flink wat vlees verorbert, om daarna weer aan te schuiven bij het kampvuur. Het vlees wat van het kampvuur over was werd die avond op inventieve wijze nog opgewarmd in een wafelijzer. Hierdoor kon iedereen nog genieten van een lekkere frikandel, hamburger of een heerlijk mals stukje kipsaté. Tot de klok van 2 uur was het nog erg gezellig rond het kampvuur. Zondagochtend zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt, denk ik… Na het ontbijt werden de tenten weer zoetjes aan ingepakt en alles afgebroken en in de bus van Avedo geladen, waarna we weer terug koersten richting Nederland.