Dobbelrit 2014

De laatste rit van het seizoen staat weer op het programma. Voor de verandering een keer geen vooruitgezette rit op papier maar een dobbelrit.
Het enige wat vast ligt bij deze rit zijn de posten waar je je moet melden, de route is zelf te bepalen! Het doel van deze rit is om zo min mogelijk kilometers te behalen bij terugkomst bij Kleijngeld. Hierbij moeten wél alle posen bezocht zijn!

De dobbelrit werkt als volgt: Je schrijft je in bij Kleijngeld met een groepje van 1 tot 4 personen. Je ontvangt hier een ‘stempelkaart’.  Van 1 motor schrijf je de huidige kilometerstand op. Vervolgens gooi je met een dobbelsteen, het aantal ogen bepaalt de post waar je naar toe moet rijden. Je rijdt vervolgens via een zelf gekozen route hier naar toe. Op de post zitten 2 vrijwilligers je op te wachten, deze schrijven de kilometerstand weer op. Hierna gooi je weer met de dobbelsteen en ga je weer naar de volgende post. Mocht het zijn dat je een aantal ogen gooit van een post die je al bezocht hebt dan gooi je nogmaals met de dobbelsteen.

Navigatiesystemen MOETEN deze keer thuis blijven, deze zijn niet toegestaan tijdens deze rit! Een ouderwetse wegenkaart daarentegen wel! Via de mail krijgen jullie de benodigde informatie thuis gestuurd, met daarop ook de diverse posten. Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens deze rit…  Vertrekken voor deze rit kan tussen 09:30 en 10:00 uur. De posten blijven open tot 14:30 uur, daarna wordt er terug gekeerd naar Kleijngeld. Hier zal een prijsuitreiking volgen. We hebben prijzen voor het groepje met het minst aantal kilometers, en een troostprijs voor het groepje met de meeste kilometers.

We hopen veel van jullie te zien op deze rit op 19 oktober!

Een gedachte over “Dobbelrit 2014”

Reacties zijn gesloten.