Zomers Clubweekend 2015

Ingredienten: Men neme 40 personen, 17 motoren, 1 bus, een partytent, biertafels met banken, koffiezet-apparaat, koelkasten, koeling met 24 trayen bier en goede zin. Deze laat je naar een camping in de Eifel rijden, een kampement opzetten, en het bier opdrinken. Doe dit met een temperatuur van zo’n 23 tot 28 graden, en in de avond let je op dat deze niet afkoelen, dit kan middels een kampvuur. Mochten de 40 personen zich vervelen, laat deze dan: Motorrijden, wielrennen, mountainbiken, wandelen, jeu de boulen, kuben, voetballen, of lamballen in de zon.

Het zou zo uit een handboek voor geslaagde evenementen kunnen komen… Het clubweekend van 2015 zit er helaas weer op, en we mogen zeggen dat dit een geslaagde editie was!
Vanaf dinsdag waren de eerste leden op de camping te vinden. Na het opzetten van het onderkomen voor die week werd al snel het eerste pilsje geopend. Op dinsdag was het weer nog wat fris en bewolkt, maar vanaf woensdag werd het elke dag een stukje warmer.
Op vrijdag, de dag dat het weekend ‘officieel’ begint, was het een aangename 25 graden met een lekker zomers zonnetje erbij. Tijdens het weekend waren we met zo’n 40 personen, waarvan 11 kinderen. Zoals gebruikelijk lag het bier al koud, en ’s avonds het kampvuur warm. Het kampvuur werd natuurlijk weer bijgehouden door de vaste stoker Mari. Op vrijdag kregen we ook buren, voor het eerst die week. Deze Duitsers hielden van een muziekje, en dit was de hele nacht ook te merken… Niet iedereen heeft die nacht even goed geslapen.

Na het gezamenlijk ontbijt op zaterdag, met heerlijke gebakken eitjes van Toine, kozen de meeste ervoor om een stuk te gaan rijden. De Eifel leent zich hier zeer goed voor, en iedereen had dan ook genoten van de ontelbare bochtencombinaties die onder de wielen verdwenen. ’s Avonds rond de klok van zessen was de barbecue warm en werd er flink wat vlees verorbert, om daarna weer aan te schuiven bij het kampvuur. Het vlees wat van het kampvuur over was werd die avond op inventieve wijze nog opgewarmd in een wafelijzer. Hierdoor kon iedereen nog genieten van een lekkere frikandel, hamburger of een heerlijk mals stukje kipsaté. Tot de klok van 2 uur was het nog erg gezellig rond het kampvuur. Zondagochtend zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt, denk ik… Na het ontbijt werden de tenten weer zoetjes aan ingepakt en alles afgebroken en in de bus van Avedo geladen, waarna we weer terug koersten richting Nederland.