Lange Aojemrit 2015

Door: Niels Jonkers

Hallo, ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Niels Jonkers. Woon in het mooie Zijtaart, en ben in september geslaagd voor mijn motorrijbewijs A2. Voor dat mijn rijbewijs binnen was stond er al een rode Yamaha Fazer in de schuur. Natuurlijk meteen gaan touren samen met ons pap. Dat is Peter Jonkers, die is ook lid van de club. En rijdt ook op een rode Fazer. Maar die van mij is natuurlijk veel mooier!

De week nadat ik mijn rijbewijs had stond de lange aojem al op de agenda. Dus met nog maar 300km ervaring kon ik dat, meteen gaan verdubbelen. S’morgens ff een bekske koffie bij Kleijngeld. Daarna snel op de motor want we hadden nog een hele rit voor de boeg. We reden in een groep van 5. Ons pap, Isidoor, Rien, Corné en Piet. Eerst reden we richting Groesbeek wat een heel mooi stuk was. Als je mij zou vertellen dat we ergens in Duitsland hadden gereden had ik het ook geloofd. Daarna wel echt Duitsland in. En hier zat het weer helaas niet mee. Het begon flink te regenen dus snel aan de kant en een regenpak aan. Omdat het maar bleef gieten, hadden we besloten om maar snel ergens te stoppen om wat te gaan eten. We stopte bij een of andere broodjes zaak.

Toen we zaten te genieten van ons broodje, kregen we nog wat bijles van Piet over exotische gerechten. Of te wel de Krokodel uit Bels. Toen we uitgegeten waren was de lucht ook weer mooi blauw en konden wij in het zonnetje de rit voortzetten. Via Duitsland weer naar Groesbeek waar we nog even zijn gestopt, om daarna binnendoor weer richting huis te gaan. Het was een mooie rit en ik ben een hele ervaring rijker.