Rundje van de Vurzitter

Afgelopen jaren was de eerste rit na de vakantie altijd de “Lange Aojemrit”, echter hebben we de afgelopen jaren steeds een teruglopend aantal deelnemers gezien bij deze rit. Het bestuur is van mening dat de monsterafstand van 500 km voor de meeste niet als ‘plezierig’ werd ervaren en daarom deze rit links lieten liggen. We zijn toen terug gegaan naar een afstand van zo’n 300- 350 km. Ook deze afstand leverde niet erg veel meer animo op. Nu gaan we terug in het aantal kilometers naar zo’n 250 – 275 km, zoals we ook gewend zijn bij de Hemelvaarstrit. Om hierbij de ritnaam van Lange Aojem te houden leek het bestuur niet geschikt. Deze rit is nu omgedoopt tot “Rundje van de Vurzitter”. Deze rit zal plaats vinden op zondag 4 September.

Tijdens het ‘Rundje van de Vurzitter’ geven we eigenlijk 2 rondjes weg. Ten eerste schotelen we alle deelnemende motorrijders een mooie rit voor van zo’n 275 km, welke via Brabant richting de Duitse grens voert, via een stuk Duitsland (Weeze-Uedem-Kalkar-Emmerich) steken we bij ’s Heerenberg de grens weer over. Via mooie stuurweggetjes in de Achterhoek dalen we af richting het land tussen Arnhem en Nijmegen, hierbij sturen we nog over enkele mooie dijkweggetjes. Nadat we de Waal over gestoken zijn via de snelweg, pakken we nog een paar mooie bochtige wegen mee richting Zijtaart.
Het tweede rondje wat we weggeven is een gratis consumptie voor alle deelnemende motorrijders en passagiers, want wie jarig is trakteert!
Kortom we bieden alle motorrijders m/v een mooie motordag aan, die deze keer helemaal niets kost.
Zoals jullie gewend zijn van ons is de route verkrijgbaar op Garmin en TomTom navigatiesystemen, daarnaast zette we deze open rit voor de digibeten op papier.

Inschrijven voor deze rit kan tussen 09:00 en 10:00 uur bij Café Kleijngeld, Past. Clercxstraat 55 te Zijtaart.

De organisatie hoopt op goed weer zodat we vele van jullie een rondje kunnen geven!
Tot op zondag 4 september.