Tropisch Clubweekend

Het clubweekend van dit jaar is weer achter de rug. We kunnen, ondanks wat opstartproblemen, terug kijken op een geslaagd clubweekend. Op maandag kreeg de organisatie van een van de leden ter plaatse een telefoontje met de mededeling dat er geen motoren op het veld mochten staan op de camping die geregeld was. De eigenaar van de camping heeft hier nooit iets naar de organisatie toe van laten weten…
Na wat op en neer gebel naar Duitsland met John in Duitsland, en de eigenaar van de camping, is de organisatie snel op zoek gegaan naar een andere camping. Gelukkig was deze al snel gevonden en konden alle leden persoonlijk via de telefoon op de hoogte gesteld worden.

Dinsdag toog iedereen vol goede moed naar Campingplatz Winterberg, in het Duitse Sauerland. De temperatuur was lekker om te rijden, en na zo’n 3 uurtjes arriveerde iedereen op de camping. Zoals gewoonlijk werd het kampement opgesteld, en tegen het einde van de dag waren er al zo’n 30 personen aanwezig op de camping. Gedurende de week druppelden er nog een paar leden met hun gezin bij. De camping waar we nu stonden lag perfect om leuke dingen te ondernemen op de berg die achter de camping lag. Er kon gerodeld worden, afgedaald worden met een downhill fiets en de jeugd vermaakte zich prima op het fietscrossbaantje. Op korte loopafstand was er genoeg te eten, tegen zeer schappelijke prijzen.

Iedere avond werd het kampvuur aangestookt, als was dit gezien de temperaturen eigenlijk helemaal niet nodig. In de avonden koelde het af tot zo’n 21 graden, waardoor het kampvuur niet bepaald noodzakelijk was. Erg veel stonden dan ook nog in hun korte broek en shirt bij het kampvuurtje.

Op donderdag is er een klein groepje (jeugd) gaan Downhill Mountainbiken. Helaas was de pret voor een van de rijders al na 2,5 afdaling gedaan, omdat hij na een (flinke) valpartij helaas niet meer in staat was om te fietsen. Hij bleef pijn houden aan zijn schouder en is in de middag toch naar het ziekenhuis gegaan om foto’s te laten maken. Na het bekijken van de duurste vakantiefoto’s van hem ooit bleek dat er een scheurtje in zijn sleutelbeen zat. Dit is helaas niet te repareren met gips, en heeft een brace omgekregen met het advies om het de komende weken rustig aan te doen.  Vanuit de organisatie, nogmaals beterschap!
De rest van de middag heeft de rest van de rijders zich flink uit kunnen kuren, waarbij de skills van de ene rijder een heel stuk beter bleken te zijn dan van de ander…

Op vrijdag gingen er helaas al weer enkele leden naar huis, maar deze werden weer vervangen door nieuwe leden die aankwamen op de camping.
Gedurende alle dagen werd er ook nog wat motor gereden door de aanwezigen op de camping. Dit was helaas niet zo ver als iedereen gedacht had, want met een temperatuur van zo’n 30 graden iedere dag was een rondje van zo’n 100 – 150 km voor de meeste wel genoeg.

Op zaterdag zijn er ook nog een flink aantal mensen wezen karten op een kartbaan in de buurt. Hier heeft iedereen zich ook weer kostelijk vermaakt, afgaande op de sterke verhalen naderhand…

Op zaterdagavond brandde de barbecue weer als van ouds en kon er genoten worden van een lekker stukje vlees, onder het genot van een koud drankje. Het weer dreigde nog even roet in het eten te gaan gooien, maar gelukkig hielden we het droog tot net na de barbecue. Gelukkig stelde dit buitje ook niet veel voor, en waren dit de enige druppels die we de gehele week hadden te verduren.

Op zondagochtend werd er voor de laatste keer gezamenlijk ontbijt, en werd de bus al snel weer ingepakt om terug te keren richting Nederland.

Ondanks wat opstart problemen kijkt de organisatie terug op een gezellig en geslaagd weekend. Tot op de volgende editie!

De foto’s vind je hier.

Filmpje van het karten op zaterdagmiddag. 

 

 

3 gedachten over “Tropisch Clubweekend”

  1. Organisatie bedankt.
    Een super Club week (end)!
    Thom: van harte beterschap.

Reacties zijn gesloten.