Verslag clubweekend 2017

Clubweekend Straal Open

door:  Adriënne Bekkers

(14, 15, 16, 17) 18, 19 en 20 augustus, 2017

Na een heftig weekend in Groesbeek (laatste Tenten Treffen van MC Keizer Karel) zijn wij maandagmorgen vertrokken naar het zonnige zuiden voor ons clubweekend op Euro Mini Camping in Deidenberg.

We hadden er een eigen kampeer wei met een super mooi uitzicht over het dal en speciaal voor ons 2 nieuwe dixies! Snel ons (Jappen)kamp opgezet en na het luiden van de schoolbel was het tijd om aan te schuiven aan de lange eet tafel.

John & Ruud zijn de eigenaren van de camping en doen er alles aan om het naar je zin te maken.

Ruud kan heel lekker koken. Voor een prijsje waarvoor je zelf niet gaat koken hebben we van de meest lekkere maaltijden genoten de hele week: Grieks, stamp, bami buffet enz.

De volgende dag komt Hans met de voorraadbus en kunnen we de partytent opzetten en de discolampen ophangen. Na de middag arriveert de familie Coppens met hun nieuwecamper. Skelters, trampoline, zwembadje, alles mocht er gebruikt worden; echt leuk voor de kinderen. Na de middag word er gefietst en nadien de was gewassen ende was in de tent gedroogd.

Dag 3 is er tijd voor een gezamenlijke wandeling naar het viaduct in Deidenberg. Op de terugweg een ijsje bij camping Oos Heem en terug naar de camping voor een duik in het zwembadje en nog even met de motor naar de Knauf in Luxemburg.

Woensdag krijgen we gezelschap van Rick. Wederom mooi weer om te fietsen of een motortochtje naar Wiltz (L).

Donderdag zijn we op zijn “sterkst” met de komst van Joris en de gehele familie Jonkers met aanhang. Gezellig wat spelletjes en ’s avonds weer een lekker vuurtje in de ton.

Rick verlaat ons op vrijdag ochtend vroeg, het is dan nog droog, maar de lucht betrekt.

Met het hele gezelschap naar Amel gewandeld, gewapend met paraplu, voor wat boodschappen (onderweg terrasje).

Omdat de temperatuur niet zo hoog is besluit Joris om voor het hele gezelschap pannenkoeken te gaan bakken: met of zonder spek. En…..hij bakt ze net zo lekker als zijn ouders!

Jan van Oort heeft een nieuw spel gemaakt en dat aan ons toevertrouwd voor het weekend.

We hebben de spelregels niet goed begrepen, maar het ging skôn!

Nadat we zaterdag afscheid hadden genomen van Joris en de familie Jonkers moesten we ons opmaken voor het door de camping georganiseerde Strijkijzer werpen.

Met maar liefst 7 personen hadden we ingeschreven; met de 1e en 2e prijs op zak konden we afscheid nemen van de familie Coppens. Proficiat Mari en Wiebe!

Rest ons nog de laatste avond met slechts 6 personen.

Een gezellige afsluiting tot laat in de avond totdat het stookhout op was.

Zondag weer alles gepakt en richting een zonnige Zijtaart vertrokken.

Jammer dat er door de weersvoorspelling en onverwachte omstandigheden diverse afmeldingen waren. Het veld was vochtig: de naaktslakken hadden het er prima naar hun zin, de mol had voor een droog onderkomen gekozen onder onze tent.

Bedankt kampeerders voor de gezelligheid en graag tot volgend jaar!

Foto’s vind je hier (het album wordt nog aangevuld)